Hur deltar jag i en online workshop?

Det är enkelt att delta i en online workshop, det enda du behöver är en dator, telefon eller surfplatta med internetuppkoppling så att du kan streama video och ljud.

Du bokar en online workshop på samma sätt som du bokar en fysisk workshop. Workshopen sker via Zoom som är en plattform för videokonferenser. Ladda ner Zoom gratis på din dator, surfplatta eller på din mobila enhet. Efter att du har bokat får du en bokningsbekräftelse med en länk och information om hur du deltar.

Innan du deltar i din workshop rekommenderar vi att du testar din internetanslutning, ljud och video genom att delta i Zooms testmöte

Hur du använder Zoom

Om du använder en dator kan du antingen ansluta från din webbläsare eller ladda ner Zoom-appen. Om vill ansluta via mobilen så behöver du ladda ner Zoom-appen. Du behöva inte registrera ett Zoom-konto för att delta.

Hur du ansluter via webbläsaren

Upplevelsen blir allra bäst i Zoom appen men det går även att ansluta till mötet direkt via webbläsaren, Om du vill delta i webbläsaren, öppna anslutningslänken du fått från oss i din webbläsare (Google Chrome fungera allra bäst). Du kommer till en sida där du uppmanas att ladda ned Zoom-appen, men du kan delta via webbläsaren genom att klicka på länken Having issues with Zoom Client? Join from Your Browser längst ner i fönstret. Godkänn sedan användarvillkoren, ange ditt fullständiga namn som deltagarnamn och klicka på Join. Om du är en inloggad Zoom-användare behöver du inte ange ditt namn separat.

Problem med Zoom

Säkerställ att det är rätt länk du försöker ansluta med. Om länken inte fungerar, testa att stänga Zoom och prova igen. Om det fortfarande inte fungerar kan du kontakta Skillbreak support via chatten på skillbreak.com så försöker vi assistera dig. Om du har problem med att använda verktyget så kan du även besöka Zooms hjälpcenter (på engelska).